Sunday 8 February 2015

Amal Creative Di Assalamualaikum TV Al-Hijrah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah Ahad 8 Februari 2015 mencatat satu lagi kenangan manis. Saya diundang untuk bersiaran secara langsung di pentas Assalamualaikum, sebuah program bual bicara dengan pengisian santai berunsur Islamik terbitan TV Al-Hijrah. Assalamualaikum bersiaran setiap hari bermula jam 8.30 hingga 10.30 pagi.


Pagi tadi Assalamualaikum dihoskan oleh Saudara Fazlan dan Saudari Nadzirah. Saya dijemput untuk mengisi slot DIY dengan tema kraf tangan felt. Antara produk kraf tangan felt yang sempat saya kongsikan adalah langkah-langkah menghasilkan flash card dari kain felt dan penanda buku.

Saya juga sempat menunjukkan demonstrasi menggunakan Big Shot, mesin pemotong kain felt. Saudari Nadzirah turut mengambil peluang untuk cuba menggunakan Big Shot.


Di sini, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan ribuan terima kasih buat penerbit dan krew rancangan Assalamualaikum TV Al-Hijrah kerana menjemput Amal Creative. Ucapan terima kasih khas buat sahabat sekolah saya Saudari Amie Sofia yang membuat lamaran awal. InsyaAllah andai ada rezqi, saya dan Amal Creative bersedia memberi kerjasama lagi. :)

Foto bersama anak-anak: Sebenarnya saya agak baru habis berpantang bersalin 100 hari. Rezqi baby M, Mama bawa berjalan ke studio. Alhamdulillah. Gambar dalam set pun tak dapat ambil. Encik Suami bantu jagakan anak-anak di bilik tetamu. ;)

No comments: